(Video: Gerry van Bakel)

Recordjacht Carmen Oosterkamp lukt net niet op 10 km bij Leiden Marathon

De trainer van Carmen Oosterkamp had niemand minder dan oud-winnaar van de Leiden Marathon Maikel Stolwijk gestrikt om te hazen voor zijn pupil. Een tijd van 36 minuten was het doel. “Als hij een strak ritme aanhoudt, hoef ik er alleen maar achteraan te rennen”, zo opperde Oosterkamp vooraf nog optimistisch.

Het was een briljant plan, maar achter iemand aan rennen was niet genoeg voor Oosterkamp, atlete bij Leiden Atletiek, om haar pr aan te scherpen. Laat staan een aanval te doen op de snelste tijd van haar moeder die vroeger ook aan hardlopen deed. Haar beste tijd is 34 minuten. Maar zoals Oosterkamp zelf al zei voor de wedstrijd: “Eerst zal ik die 36 minuten moeten lopen.”

Het lag zeker niet aan haar haas, zo bezwoer de atlete na afloop. “Ik ben Maikel heel dankbaar. Hij heeft me heel erg goed geholpen. De eerste vijf kilometer gingen nog goed. Ik liep zelfs een persoonlijk record. Maar daarna ging ik steeds langzamer lopen.” De  loopster zit nog wat witjes langs de kant. Ze kan nog niet goed de oorzaak aanwijzen waardoor de recordpoging spaak liep. “Ik heb er in ieder geval wel een mooie medaille aan over gehouden. Volgende keer beter.”

 

Leiden Sport Leiden Marathon


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×