Jacintha Groen bij de opening van de minitentoonstelling over Suriname. (Foto's: Gerry van Bakel, video: Brigit Disseldorp)

Tentoonstelling over Suriname geopend in Keti Koti Verhalenhuis

Om meer bekendheid te geven aan Suriname en de culturen binnen het land is er in het Keti Koti Verhalenhuis in Leiden een mini-tentoonstelling geopend over de vroegere Nederlandse kolonie.

Organisator Jacintha Groen opende de expositie die wordt gehouden in het pand aan de Raamsteeg waar Groens stichting Songs of Freedom het komende jaar gebruik van kan maken in het kader van het Keti Koti Herdenkingsjaar. Daarin wordt stilgestaan bij het feit dat de slavernij 150 jaar geleden werd afgeschaft. Bezoekers krijgen bij de tentoonstelling een indruk van wat Suriname allemaal te bieden heeft en ook de geschiedenis van het land komt aan bod.

In het Keti Koti Verhalenhuis kunnen mensen elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over de afschaffing van de slavernij. Keti Koti betekent ‘verbroken ketens’.

De tentoonstelling is elke woensdag, zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Komende zaterdag is er een proeverij met ‘heri-heri’, een typisch Surinaams gerecht dat stamt uit de tijd van de slavernij.

Cultuur Leiden Maatschappij Keti Koti


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×