Het stuk Singelpark bij de Sterrewachtlaan is weer op slot. Tot ongenoegen van de buurt. (Foto's: Chris de Waard)

Singelpark bij Sterrewachtlaan weer op slot

In verband met de sloop van de stenen brug die de Sterrewachtlaan met de Oude Sterrewacht verbond, is het stuk Singelpark langs de Sterrewachtlaan weer afgesloten voor publiek. Tot ongenoegen van omwonenden en Singelparkwandelaars. De sloop van de brug heeft te maken met de aanleg van een looppad door de Hortus.

Dat mensen die een rondje Singelpark willen lopen, tijdelijk moeten omlopen in verband met de aanleg van een nieuw wandelpad bij de Leidse Hortus is onvermijdelijk. “Maar daarvoor hoeft dit stuk park toch niet afgesloten te worden”, zegt een Leidse terwijl ze teleurgesteld aan het gesloten hek rammelt. “Ze kunnen toch naast de omleiding dit stuk park gewoon openhouden zodat iedereen ervan kan genieten. Er is bovendien ook een speeltuintje voor de kinderen waar nu niemand gebruik van kan maken.”

Voorzitter Ed Mol van de wijkvereniging Pieters- en Academiewijk denkt dat het hek voorlopig nog wel op slot blijft. “De tendens is om dat stuk Singelpark bij de minste of geringste gelegenheid af te sluiten. Dat blijft tot het eind van het jaar wel zo schat ik in.” Ook Mol ziet geregeld mensen voor hek staan die maar wat graag willen wandelen in het stukje Singelpark tussen de Kaiserstraat en de Sterrewacht.

 

Leiden Maatschappij Looppad Hortus botanicus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×