Burgemeester Van Trigt verriochte woensdag de opening van Plien's Versmarkt. (Foto/video: Idse Bos)

Zoeterwoude heeft weer een groente- en fruitwinkel

Sinds de sluiting van het Versparadijs van Huub van Teylingen was er enkele maanden geen groente- en fruitspeciaalzaak meer in Zoeterwoude-Dorp. Tot deze week. Plien’s Versmarkt werd woensdag namelijk feestelijk geopend door burgemeester Fred van Trigt. De nieuwe zaak trok meteen al de nodige belangstelling en, nog belangrijker, klanten naar het Dorpsplein.

Pauline Blom, eigenaresse van Plien’s Versmarkt, is van plan veel streekproducten te verkopen. “Bijvoorbeeld van Sugar ‘N Spice uit Zoeterwoude en van Ilias Delicatessen die tegenwoordig ook in Zoeterwoude is gevestigd. “Het is natuurlijk een gok om een onderneming te starten, maar ik durfde het aan. Ik merk dat ikzelf en anderen om mij heen steeds meer bezig zijn met gezonde voeding. Mensen vinden het belangrijk om kwalitatief goede groenten en fruit te eten”, vertelt Pauline aan Sleutelstad.

In een tijd waarin veel speciaalzaken de deuren sluiten is het uniek dat er in Zoeterwoude-Dorp juist eentje de deuren opent. Ook burgemeester Van Trigt is blij dat de gemeente verrijkt kan worden met een nieuwe onderneming. “Hopelijk raken ook andere ondernemers geïnspireerd om iets op poten te zetten in het dorp. Het dorpsplein van Zoeterwoude is bij uitstek geschikt om iets moois te beginnen. Een lunchroom zou leuk zijn. Iedereen luncht tegenwoordig buiten de deur en dat moet in Zoeterwoude ook kunnen, zou je zeggen.”

Economie Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×