(Foto: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden gaat geen Basketball Champions League spelen

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball doet niet mee aan de kwalificatiewedstrijden voor de Basketball Champions League. Wel trekt de formatie van coach Doug Spradley Europa in. De club schrijft zich in voor de FIBA Europe Cup.

Als reden noemt voorzitter Marcel Verburg van ZZ Leiden de hogere kosten die de Leidse basketballers moeten maken als ze na de zomer gaan spelen in het nieuwe Sportcomplex 1574, terwijl ze daar geen wedstrijden mogen spelen in de Basketball Champions League. “De nieuwe hal voldoet niet aan de eisen van de FIBA. De capaciteit is niet toereikend om er te mogen spelen, want dan moet je minimaal 3.000 toeschouwers kunnen ontvangen”, zegt Verburg. “Met de toch al toenemende kosten vanwege de nieuwe hal heeft het voor ons geen zin om nog meer extra kosten te maken door naar een andere locatie uit te wijken.”

Als landskampioen had Zorg en Zekerheid Leiden Basketball het recht om kwalificatiewedstrijden te spelen voor de Basketball Champions League. Daar ziet de Leidse club dus van af. Er is een kans dat een andere Nederlandse ploeg nu de kwalificatieplek van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball in gaat nemen.

FIBA Europe Cup
Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gaat zich wel inschrijven voor de FIBA Europe Cup. Als winnaar van de play-offs van de BNXT League stroomt Zorg en Zekerheid Leiden Basketball meteen door naar de groepsfase. Dit houdt in dat de Leidse ploeg in elk geval zes Europese wedstrijden gaat spelen, waarvan drie in de eigen hal.

Leiden Sport Fiba Europecup 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×