Tegenstanders ZZ Leiden bekend voor FIBA Europe Cup

In München is dinsdagmiddag geloot voor de FIBA Europe Cup. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is een van de dertien clubs die al is verzekerd van deelname aan de eerste groepsfase. De  regerend Nederlands en BNXT kampioen gaat dus in elk geval zes wedstrijden voor de FIBA Europe Cup spelen.

De eerste tegenstander die in de eerste poulefase werd geloot is Hapoel Nofar Galil Elion uit Israël. De tweede tegenstander is BCM Gravelines Dunkerque uit Frankrijk en de derde tegenstander is de winnaar van het kwalificatietoernooi tussen BC Trepca uit Kosovo, BC Parnu Sadam uit Estland en Tindastoll uit IJsland.

In totaal hebben 35 clubs uit 23 landen zich ingeschreven om deel te nemen aan de negende editie van de FIBA Europe Cup. Daarvan zijn dertien clubs dus direct geplaatst voor het reguliere seizoen, terwijl de overige clubs eerst gaan deelnemen aan de kwalificatietoernooien. Daarvan zijn er zeven die worden gespeeld tussen 3 en 5 oktober. De winnaar van elk toernooi gaat door naar het reguliere seizoen dat voor het seizoen 2023-24 is uitgebreid met veertig clubs verdeeld over tien groepen van vier. Het reguliere seizoen begint op 18 oktober.

Leiden Sport Fiba Europecup 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×