Sandra Honcoop voor het ruilhuisje bij de Merendonk. (Foto: Woningcorporatie Portaal)

Groter voedselhuisje Merendonk: 'jammer dat het nodig is'

De Merendonk-flat in de Merenwijk heeft een groter ‘ruilhuisje’ gekregen. Dit initiatief van bewoonster Sandra Honcoop was zo’n succes geworden dat het letterlijk uit zijn voegen barstte. “Het is jammer dat het nodig is”, zegt Honcoop over het huisje, dat mensen met een kleine portemonnee toegang geeft tot levensmiddelen en toiletartikelen.

Een ruilhuisje lijkt op de mini-biebs met boeken die in sommige voortuinen staan. Het is bedoeld voor mensen die moeilijk kunnen rondkomen. Zij ruilen een product dat ze niet nodig hebben voor een product waar ze wel behoefte aan hebben. Daarnaast koopt Sandra Honcoop zelf producten en regelt ze dat donateurs dingen aanleveren. Dat kunnen andere bewoners zijn, maar ook lokale winkels.

“Dit is een RUIL-huisje!! Dus niet alleen pakken, maar er ook iets in terugzetten. Geen producten die over de datum zijn, geen energy drank en geen alcoholische dranken”, vermeldt een tekst op het huisje.

Woningcorporatie Portaal, die de flat van Sandra beheert, ondersteunt het initiatief van harte. Toen die hoorde dat het huisje te klein was geworden, bood ze aan voor een groter huisje te zorgen. Dat werd op maat gemaakt door Raymond Bink, vakman bij Portaal en wijkverbinder in de Slaaghwijk. Het huisje is gemaakt van restmateriaal dat anders weggegooid zou worden.

Zoeterwoude
Volgens Sandra Honcoop zijn er nog twee vergelijkbare ruilhuisjes bij de Willem de Zwijgerlaan. In Zoeterwoude werd in maart dit jaar een ‘voedselkast’ met een zelfde doel geplaatst. Daar ging het initiatief uit van het CDA in die plaats.

 

Economie Leiden Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×