Jachthaven aan de Vlietlanden
Het gebied aan de noordkant van Vlietland zou plaats moeten maken voor recreatiewoningen. (Archieffoto: Sleutelstad)

Demonstratie voor groene toekomst Vlietland in Voorburg

Voorafgaand aan een extra raadsvergadering over de toekomst van recreatiegebied Vlietland wordt dinsdag 11 juli om 19.00 uur een demonstratie gehouden bij het gemeentehuis in Voorburg. De demonstratie wordt georganiseerd door het Burgerinitiatief Vlietland en de Vrienden van Vlietland en gesteund door Bomenbond Rijnland en de GroenLinks-fractie van Voorschoten.

Met de demonstratie vragen zij aandacht voor een meer natuurvriendelijk plan voor het gebied. Dinsdagavond wordt er een besloten extra gemeenteraadsvergadering gehouden over de zogenoemde second opinion. Hoewel de actiegroepen niet bij de vergadering aanwezig mogen zijn, willen zij buiten het gemeentehuis aandacht vragen voor hun standpunten en hun steun voor het plan betuigen.

De kwestie gaat over de plannen van projectontwikkelaar Dutch Lake Residence (DLR) die vakantievilla’s wil bouwen in het gebied. Het Burgerinitiatief Vlietland en de Vrienden van Vlietland zijn tegen en willen een meer natuurlijke bestemming voor Vlietland.

De gemeente Leidschendam-Voorburg spreekt dinsdagavond over een eerder al ingediend plan voor een groener Vlietland. In de second opinion wordt het eerdere plan opnieuw bekeken, in dit plan krijgt Vlietland een natuurlijke bestemming. Het college heeft dit plan eerder afgewezen, maar de gemeenteraad liet het hier niet bij zitten. Advocaat- en notarisbureau Hekkelman heeft op verzoek van de gemeente de second opinion van het alternatieve plan uitgevoerd.

Er wordt al langere tijd gesproken over de toekomst van Vlietland. Na de aankondiging van de plannen van Dutch Lake Residence om het park te verbouwen tot een vakantiepark met 222 vakantievilla’s en 569 parkeerplekken kwam er snel protest. Actiegroepen zoals Burgerinitiatief Vlietland en de Bomenbond Rijnland organiseerden acties tegen de plannen en lokale politieke partijen zoals GroenLinks Leidschendam-Voorburg steunden deze acties. Zowel de gemeente Leiden als de gemeente Voorschoten, buurgemeentes van het park dat in de gemeente Leidschendam-Voorburg ligt, spraken zich uit tegen het project.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Politiek Voorschoten Dutch Lake Residence - Vlietland


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×