Het centrum van Leiden stond vandaag in het teken van de steekpartij. Ook burgemeester Lenferink kwam poolshoogte nemen. (Foto's: Rob van Dullemen)

Burgemeester Lenferink over steekpartij: 'Gebeurtenissen zeer ingrijpend'

Burgemeester Henri Lenferink heeft vrijdag aan het einde van de middag een verklaring uit laten gaan over de steekpartij die ’s ochtends plaatsvond en waarbij een dode viel. Lenferink laat in een reactie weten heel erg mee te leven met de slachtoffers, familieleden en nabestaanden.

“Het verdriet na zo’n ingrijpende gebeurtenis is immers heel groot”, zegt de Leidse burgemeester. “Diaconaal Centrum De Bakkerij is een verzamelgebouw van hulporganisaties. Er werken veel mensen die zich inzetten voor anderen. Ook voor hen zijn de gebeurtenissen zeer ingrijpend. Het is wrang dat enkelen van hen nu tot de slachtoffers behoren.”

Bij het ernstige steekincident in het Diaconaal Centrum De Bakkerij op de Oude Rijn is een dodelijk slachtoffer gevallen. Twee medewerkers raakten gewond, van wie een ernstig. Op dit moment is het onderzoek naar de toedracht nog in volle gang. Lenferink: “Ik weet dat de politie alles in het werk stelt om alle feiten zo snel mogelijk boven tafel te krijgen. Dat is ook goed zichtbaar in de stad. Inmiddels is bekend dat er een aanhouding is verricht.”

Lenferink meldt net als de politie dat er nog aanvullend onderzoek plaatsvindt. “Dat gebeurt om er zeker van te zijn dat de persoon in kwestie ook daadwerkelijk betrokken is. Die zorgvuldigheid is van groot maatschappelijk belang.”

112 Sleutelstad Leiden Steekpartij De Bakkerij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×