Bij De Bakkerij werd al snel een gedenkplek ingericht voor Krijn Schoonderwoerd. (Foto: Omroep West)

Verdachte van doodsteken Krijn Schoonderwoerd moet naar rechtbank komen

Moordverdachte Tareq S. wordt door de rechtbank verplicht om de komende inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen hem bij te wonen. Hij wordt ervan verdacht in juli vorig jaar in diaconaal centrum De Bakkerij in Leiden de 66-jarige Krijn Schoonderwoerd te hebben doodgestoken. Ook twee anderen mensen werden neergestoken, zij raakten gewond.

De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 11 juni. Dinsdag besloot de rechter bij een tussentijdse zitting, waarbij S. niet aanwezig was, dat hij bij die inhoudelijke behandeling verplicht aanwezig moet zijn. Tot die tijd blijft de man in voorarrest. S. koos er bij eerdere zittingen over de fatale steekpartij ook al voor om in zijn cel te blijven. Daarom besloot de rechter dat er een zogenoemd ‘bevel medebrenging’ komt voor de inhoudelijke behandeling in juni. Met zo’n bevel wordt de verdachte verplicht om naar de zitting te komen.

De verdachte is de afgelopen tijd onderzocht in het Pieter Baan Centrum op psychische stoornissen, zo bleek dinsdag op de tussentijdse zitting. De uitkomst daarvan is nog niet bekend.
De rechtbank heeft op 5 februari in Leiden een zogenaamde schouw gehouden, een reconstructie, in het diaconaal centrum om een goed beeld te krijgen van het verloop van de fatale steekpartij. Volgens de rechter was dat een ‘goede exercitie’.

Aanspreekpunt
De fatale steekpartij gebeurde op vrijdag 14 juli bij het diaconaal centrum De Bakkerij in het centrum van Leiden. De 66-jarige Krijn Schoonderwoerd, die functioneerde als het  aanspreekpunt bij de receptie, overleefde de aanval niet. De steekpartij zorgde voor veel verdriet in de Sleutelstad. Een paar uur na de steekpartij werd een 39-jarige man aangehouden. Hij werd een aantal dagen later weer vrijgelaten, omdat hij niet de verdachte bleek te zijn. Pas daarna arresteerde de politie de 38-jarige Tareq S. als verdachte van voor de fatale steekpartij.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Steekpartij De Bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×