(Video: Robbert Beurse)

Vermoedelijke verdachte steekpartij aangehouden op Lammermarkt

De politie heeft rond 15.00 uur op de Lammermarkt een man opgepakt. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de man die al de hele dag werd gezocht vanwege de steekpartij in het Diaconaal Centrum De Bakkerij op de Oude Rijn vrijdagochtend rond 9.30 uur. De politie bevestigt dat er een persoon is aangehouden, maar wil niet zeggen of het om de verdachte gaat.

Twee slachtoffers werden met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een derde persoon, een man van 66 jaar, is ter plaatse aan zijn verwondingen bezweken. De politie wil nog niet zeggen wie dat is. De slachtoffers zijn de conciërge van het gebouw, een vrijwilliger van de Marekerk en iemand die voor een organisatie werkt die in De Bakkerij is gevestigd.

De Algemene Kerkenraad van de Protestantse gemeente in Leiden stelt de Hooglandse kerk zondagavond van 19.00 tot 21.00 uur open voor reflectie en bezinning. Er zijn in de kerk geen toespraken. Wel is er is gelegenheid om een kaars aan te steken en er is ruimte om stil te zijn.

Voor het pand van De Bakkerij zijn zwarte hekken geplaatst. De Forensische Opsporing van de politie is daar al de hele dag bezig met een groot onderzoek. Op de Lammermarkt werd een verdachte aangehouden.

112 Sleutelstad Leiden Steekpartij De Bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×