Piet Hoogeboom is 84 jaar en loopt dit jaar voor de twintigste keer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. (Video/foto: Brigit Disseldorp)

84-jarige Leiderdorper loopt voor twintigste keer de Nijmeegse Vierdaagse

Piet Hoogeboom is 84 jaar en loopt dit jaar voor de twintigste keer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Op 61-jarige leeftijd liep hij voor het eerst mee met een collega van de hardloopclub. Zijn motivatie om het ieder jaar opnieuw te doen is vooral zijn fitheid en de gezelligheid van de Vierdaagse.

De Nijmeegse Vierdaagse begint dit jaar op dinsdag 18 juli, maar maanden daarvoor is Piet Hoogeboom er al volop mee bezig. “In maart begint het al een beetje te kriebelen”, vertelt hij. “Dan ga ik al trainingen doen van een kilometer of 10.” In april komt de pas er echt in voor Piet. “Dan ga ik twee of drie keer in de week wandelingen maken van 20 kilometer.”

De Vierdaagse ging hem niet ieder jaar gemakkelijk af. Eén jaar had hij last van blaren en vorig jaar was de eerste dag afgeblazen wegens het warme weer. “De tweede dag heb ik er heel erg doorheen gezeten. Eten en drinken heb ik er toen een beetje bij in laten schieten.” Diezelfde dag was er nog enige twijfel bij hem of hij het zou halen. “Toen werd ik de volgende dag wakker en was ik gewoon helemaal hersteld. Dat is dan omdat je eigenlijk een goed lichaam hebt en nog gezond bent.”

Dinsdag begint hij dan, met groot enthousiasme, aan zijn twintigste Nijmeegse Vierdaagse. “Ik sta te popelen”, vertelt Hoogeboom lachend.

Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×