Op 21 oktober treedt de Leidse zanger Robert van Hemert op in de Stadsgehoorzaal in Leiden. (Video: Brigit Disseldorp)

Leidse zanger Robert van Hemert treedt op in Stadsgehoorzaal

De Leidse zanger Robert van Hemert treedt op 21 oktober op in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Dit optreden volgt een jaar na het winnen van het SBS tv-programma De Hollandse Nieuwe. Het concert is een mix van oude en nieuwe nummers van Van Hemert en favoriete liedjes van de zanger.

“Ik ga heel erg uitpakken”, vertelt Van Hemert. “Ik ga ook een beetje een andere kant van mezelf laten zien.” De Leidse zanger belooft dat het een concert wordt ‘met een lach en een traan’ en dat hij veel gezelligheid zal brengen.

Het afgelopen jaar is er veel veranderd in zijn leven. Zo mocht hij na het winnen van De Hollandse Nieuwe drie dagen lang optreden in de Johan Cruijff ArenA bij De Toppers. Inmiddels werkt hij niet meer en kan Van Hemert zich volledig focussen op het maken van muziek. Dit jaar komt er nog een nieuw nummer aan en tijdens het concert in de Stadsgehoorzaal gaat hij voor het eerst een heel nieuw lied zingen.

Geen feestzaal maar theaterzaal
In plaats van optreden in een feestzaal treedt hij in oktober op in een theaterzaal. Het is een hele andere omgeving die hem eigenlijk wel bevalt. “Je hebt echt iedereen z’n aandacht op dat moment”, legt Van Hemert uit. “In feestzalen is het toch meer van veel drinken en lang leve de lol. Dus dan heb je soms niet alle aandacht van de mensen.” Om deze reden wil de zanger vaker op gaan treden in concertzalen.

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×