De 'Wall of fame' in winkelcentrum de Kopermolen in de Merenwijk. (Foto: Louis Smit)

Kopermolen heeft fotogalerij met Merenwijkers en winkeliers

Winkelcentrum de Kopermolen in de Merenwijk heeft sinds vandaag een ‘Wall of fame’ met levensgrote foto’s van meer dan vijftig mensen die zich inzetten voor het winkelcentrum en zijn sociale functie. “Op deze wand zie je onze winkeliers, bewoners, de ontwikkelaar, de gemeente en andere betrokkenen”, staat op de toelichting.

Bedenker van de fotogalerij is Jeroen Bakker. Namens winkelcentrumeigenaar Van der Vorm Vastgoed heeft hij de taak om het ‘sociale hart van de Kopermolen te laten kloppen’. Van der Vorm en de gemeente Leiden hebben ambitieuze plannen om het winkelcentrum grondig te vernieuwen en toekomstbestendig te maken.

“De Kopermolen is na zo’n veertig jaar toe aan modernisering en verduurzaming”, aldus het bijschrift bij de ‘Wall of fame’. “Richt je camera op de QR-codes en ontdek meer over deze mensen. Of kijk snel wat er deze week te doen is in de wijk of de bibliotheek.” Een QR-code leidt ook naar informatie over de laatste stand van de herontwikkeling van het winkelcentrum.

Gemêleerd 
Bij de geportretteerden staan tekstballonnen. Zo noemt een winkelier de Merenwijk een gemêleerde wijk. “Dat maakt het voor mij juist zo leuk”, zegt hij. Een dame in een geel jasje meldt: “We ruimen elke week minstens duizend liter zwerfafval op.” Bij wethouder Julius Terpstra, verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de Kopermolen, staat: “Voor een fijne nieuwe Kopermolen. Een plek om elkaar te ontmoeten middenin de Merenwijk.”

Economie Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×