Rover is voortaan de mascotte van Jeugddorp Leiden. (Video: Brigit Disseldorp, foto's: Emile van Aelst)

Jeugddorp Leiden heeft voortaan een mascotte: en we noemen hem Rover

Twee weken lang sport, spel, theater en natuurlijk hutten bouwen, dat zijn de voornaamste bezigheden bij Jeugddorp. Maandag ging het vakantiedorp voor de jeugd uit Leiden van start op het terrein langs de Voorschoterweg en woensdagmiddag was de pers uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Onder andere bij de hutten die inmiddels uit de grond waren gestampt.

Dagelijks komen er tussen de 220 en 250 kinderen naar Jeugddorp Leiden. Woensdag kwam ook locoburgemeester Fleur Spijker langs om een kijkje te nemen en Jeugddorp officieel te openen. De wethouder genoot van alle spelende en bouwende kinderen en vertelde dat ze vroeger, toen ze nog een klein meisje met vlechtjes was, ook graag hutten bouwde.

Behalve het openen van Jeugddorp had de wethouder nog een paar belangrijke taken. Ze maakte bekend dat Bo de mooiste tekening van de nieuwe mascotte had gemaakt en dat Jet en Suze de mooiste naam voor de mascotte hadden bedacht, die vanaf nu Rover gaat heten.

Dat Jeugddorp trouwe vrijwilligers heeft, werd overduidelijk toen de net 80 geworden Henriëtte in het zonnetje werd gezet omdat zij al 21 jaar vrijwilliger is. In het weekend worden de hutten afgebroken en maandag wordt er opnieuw begonnen met bouwen. Jeugddorp gaat elke werkdag om 09.00 uur open en de activiteiten beginnen om 10.00 uur. Ook nu blijkt weer dat Jeugddorp ook na ruim een halve eeuw een vakantietopper blijft voor de jeugd van 6 tot 12 jaar.

Leiden Maatschappij jeugddorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×