steekpartij de bakkerij
Op 14 juli vond rond 9.30 de dodelijke steekpartij plaats. (Foto: Robbert Beurse)

Voorarrest moordverdachte steekpartij De Bakkerij drie maanden verlengd

De man die verdacht wordt van het doodsteken van de 66-jarige Krijn Schoonderwoerd in Leiden blijft langer vastzitten. Het voorarrest van de 38-jarige verdachte is woensdag verlengd met negentig dagen. Hij wordt verdacht van moord en twee keer poging tot moord.

De steekpartij gebeurde op vrijdag 14 juli bij het Diaconaal Centrum De Bakkerij in het centrum van Leiden. Er werden drie mensen neergestoken in de kerkelijke instelling waar verschillende hulporganisaties gevestigd zijn. De 66-jarige Krijn Schoonderwoerd overleefde de aanval niet. Hij was het aanspreekpunt bij de receptie en werd omschreven als een ‘altijd vriendelijke man’.

Twee anderen raakten gewond, van wie één ernstig. Het ging om een medewerker van de organisatie en iemand die bij Vluchtelingenwerk Nederland werkt. Die organisatie huurt een ruimte huurt in het pand.

Verkeerde verdachte
Enkele uren na de steekpartij werd op de Lammermarkt een 39-jarige man aangehouden. Deze man werd een paar dagen later weer vrijgelaten. De 38-jarige man die nu nog vastzit voor de dodelijke steekpartij werd enkele dagen later opgepakt toen agenten hem op straat herkenden. Hij geldt volgens het OM nu als enige verdachte in deze zaak.

Bronnen rondom het opsporingsonderzoek zeiden eerder dat de politie Den Haag een enorm risico nam door dagenlang stil te houden dat de werkelijke verdachte nog vrij rondliep. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat dit niet klopt, omdat pas na het weekend bekend werd wie de echte verdachte was. Dat lijkt niet in lijn met de mededeling van De Bakkerij zelf op de dag van de steekpartij. In een verklaring op de website van het diaconaal centrum werd toen gemeld dat de dader een cliënt was van De Bakkerij.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Steekpartij De Bakkerij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×