In de Lindehoeve is tegenwoordig een huisartsenpraktijk gevestigd. (Foto: Chris de Waard)

Derde en laatste Lindehoevereünie in Voorschoten

Op 15 september is het vijftig jaar geleden dat jongerencentrum De Lindehoeve in Voorschoten de deuren opende aan het Lindepad en die gelegenheid wordt aangegrepen voor het houden van een reünie op zaterdag 16 september.

De Lindehoeve was in de jaren zeventig en tachtig een plek waar honderden jongeren uit Voorschoten en omgeving naartoe kwamen. De eerste jaren kwamen er zo’n 2.000 bezoekers per week af op de verschillende evenementen. Eerst voor de disco en live-optredens van de grote bands van toen, maar gaandeweg werden door groepen vrijwilligers ook allerlei projectgroepen opgericht: doka, publiciteit, jazzclub, kindersoos, tienersoos, toneel, politiek, thema-avonden, techniek en zeefdruk. Allemaal voor en door jongeren en georganiseerd onder de hoede van de democratisch gekozen Jongerenraad.

De reünie wordt gehouden in het gebouw van scoutinggroep Kimball O’Hara bij de Blauwe Brug. Er kunnen 250 bezoekers van toen terecht. Inmiddels zijn er al 175 aanmeldingen. Sinds de sluiting van het centrum in 1987 is het de derde Lindehoevereünie die wordt georganiseerd, maar ook de laatste. “In elk geval in deze vorm”, vertellen organisatoren Willem de Jong en Frits Klijn. “Al was het alleen maar omdat we merken dat steeds meer medebezoekers en oud-medewerkers om ons heen wegvallen.”

Via de website www.lindehoevereunie.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de reünie die zaterdag 16 september om 17.00 uur begint. In een tent achter het scoutinggebouw wordt een eetcafé ingericht met catering. Ook wordt er een ‘Lindehoeve Museum’ samengesteld. Gedurende de avond zijn er live muziek en een dj. En entree voor de reünie bedraagt 7,50 euro of 10,00 euro aan de zaal.

Maatschappij Regio Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×