Roos Guijt en Rick Heemskerk. (Foto: PR)

Eerste publieke optreden burgemeester Van der Velden: startschot Spinning Marathon

De nieuwe Leidse burgemeester Peter van der Velden verricht op zijn eerste werkdag als waarnemend burgemeester meteen al een officiële publieke handeling. Hij geeft het startschot van de 24-uurs Spinning Marathon bij station Leiden Centraal die Roos Guijt en Rick Heemskerk op 1 september organiseren ten bate van de Bas van de Goor Foundation.

Het geld dat Guijt en Heemskerk met de marathon ophalen, gaat naar de organisatie die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Burgemeester Van der Velden heeft zelf diabetes en ondersteunt de actie van harte. Naast het geven van het startschot, om 15.00 uur, stapt Van der Velden ook zelf op de fiets  om een tijdje mee te fietsen.

Ook beide organisatoren hebben diabetes. “Maar diabetes heeft ons niet.” De challenge start 1 september om 15.00 uur en eindigt de dag erna om 15.00 uur. De Bas van de Goor Foundation is opgericht door de voormalige Olympische topvolleyballer Bas van de Goor.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×