Burgemeester Lenferink schuift aan bij het kringgesprek. (Video: Robbert Beurse)

Kringgesprek met de burgemeester: laatste werkbezoek Lenferink is aan basisschool

Het laatste werkbezoek van scheidend burgemeester Henri Lenferink was donderdagochtend aan basisschool De Dukdalf. De burgervader schoof aan bij het speciaal georganiseerde kringgesprek. Niet alleen leerlingen van De Dukdalf, maar ook van De Wereldwijzer, De Morskring en basisschool De Ley waren voor het afscheidsgesprek uitgenodigd.

“Ik ben altijd met veel plezier op bezoek geweest bij de scholen in Leiden. Van universiteit, hbo, mbo, de middelbare tot basisschool. Geweldig om te horen wat de leerlingen dan allemaal van je willen weten”, vertelt Lenferink na afloop.

Klus
Vooraf hadden de kinderen vragen bedacht. Geen eenvoudige klus, zegt een van de leerlingen. “Want wat vraag je de burgemeester op zijn laatste werkdag?” Na een korte brainstormsessie lukte het toch om een flinke lijst met vragen op te stellen. Lenferink gaf enthousiast antwoord.

Aardig
Naast de vragen die hij, na verscheidene afscheidsinterviews in de afgelopen periode, al vaker voorbij zag komen, stelde een leerling een vraag die Lenferink verraste. “Een meisje vroeg welke drie dingen je moet kunnen om burgemeester te worden. Dat vond ik een hele originele vraag. Het antwoord is overigens: veel lezen, rustig blijven in moeilijke situaties en een beetje aardig zijn”, zegt Lenferink.

De burgemeester ging bijna een uur lang met de leerlingen in gesprek. “Hierna moet ik nog wat dingen overdragen aan mijn opvolger en dan begint het afscheid met een speciale raadsvergadering, concert, receptie en meer”, weet de burgemeester. En morgen? “Dan gaat dat pak uit en is het over…”

Leiden Maatschappij Politiek Lenferink vertrekt na 20 jaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×