Lenferink heeft vanaf nu zijn eigen linde in het Lakenpark. (Foto's: Chris de Waard)

Lenferink heeft eigen boom in Singelpark

Burgemeester Lenferink heeft zijn eigen ‘Lenferink Linde’ in het Lakenpark. Het gaat om een Gewimperde Linde, zoals de boom in het Nederlands heet. “Ik kon geen verband ontdekken met jouw wimpers”, zei locoburgemeester Ashley North donderdagmiddag bij de onthulling van de boom. “Maar de Latijnse naam blijkt ‘Tilia Henryana’ te zijn. Dus toeval bestaat niet.” De Lenferink Linde is een hoge boom met een ronde kroon afkomstig uit Centraal China. Het meest opvallende aan het blad zijn de naaldjes aan de bladranden. Dit geeft een wimpereffect, vandaar de Nederlandse naam Gewimperde Linde.

Lenferink is de tweede burgemeester met een eigen boom in Leiden. In het Van der Werfpark werd bij het afscheid van Cees Goekoop op 19 november 1998 een herinneringsboom geplant. Een moerascipres. Goekoop zette die destijds zelf in de grond, voor Lenferink was het zware werk al gedaan. Hij onthulde het bordje.

Leiden Maatschappij Lenferink vertrekt na 20 jaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×