Leidse Sleutels vd Werfpark
Dankzij het ontwerp wordt er voortaan geen fout meer gemaakt met de plantjes voor het standbeeld. (Foto's: Emile van Aelst)

Van der Werfpark heeft eindelijk de juiste Leidse Sleutels

Al jaren ergerden 3 October commissieleden Edwin Haasbroek en Bertram Wesselman zich aan het parkje voor het standbeeld van burgemeester Van der Werf. Zeker tijdens de Koraal op 3 oktober was het vaak een kale boel, of er stond een struik met kleuren die weinig met Leidens Ontzet te maken hadden. In 2021 leek het tij te keren toen besloten werd om struiken en bloemen te planten in de vorm van de Leidse sleutels. Helaas bleek uiteindelijk dat de baarden van de sleutels op z’n kop geplaatst waren.

Dankzij het ontwerp van Edwin Haasbroek kan er voortaan geen fout meer worden gemaakt met de plantjes voor het standbeeld van burgemeester van de Werf. Burgemeester Henri Lenferink maakte in zijn laatste drukke week toch even tijd om de Leidse Sleutels te onthullen.

Om ervan te kunnen genieten met het Koraal moet iedereen nog een jaartje geduld hebben, want vanwege de verbouwing van het park is het Koraal dit jaar op het Garenmarktplein. Op de foto’s burgemeester Henri Lenferink geflankeerd door Edwin Haasbroek en Chris Verplancke van Business Club Leiden.

Leiden Maatschappij Lenferink vertrekt na 20 jaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×