Melle Boddaert mist zijn schooltijd soms nog flink. (Video: Robbert Beurse)

Melle Boddaert over zijn tijd op het Stedelijk Gymnasium: 'Ik zou wel een weekje terug willen'

Het Stedelijk Gymnasium in Leiden viert dit jaar het 700-jarig bestaan. In de eeuwen dat de school bestaat hebben ook verschillende bekende Nederlanders er een opleiding gevolgd. Singer-songwriter Melle Boddaert is een van hen. De eerste versie van zijn hit ‘Running out of time’ schreef hij toen hij leerling was op ‘het stedelijk’ voor een optreden met zijn toenmalige bandje.

De muzikant kijkt tevreden terug op zijn schooltijd. “Ik heb het er erg naar mijn zin gehad. Vooral in de hogere klassen toen je niet meer met elk vak in een vaste klas zat en dus met veel meer andere leerlingen om ging”, legt hij uit.

Mosquito’s
Boddaert en zijn vrienden hingen graag rondnop het schoolplein. “Het liefst ook in de avond, maar dat vond de buurt niet zo leuk. Het schijnt dat de school toen mosquito’s heeft ingezet; apparaten die hoge tonen voortbrengen waar jongeren niet goed tegen kunnen”, herinnert hij zich nog.

Terug
De Leidse singer-songwriter bekent af en toen heimwee te hebben naar zijn schooltijd. “Het lijkt mij best leuk om een weekje terug naar de middelbare school te gaan. Elke dag lekker om 16.00 uur thuis en de hele dag met vrienden chillen”, grapt hij.

Op zaterdag 16 september organiseert het Stedelijk Gymnasium een grote reünie voor oud-leerlingen en medewerkers.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×