Verslaggever Robbert Beurse rijdt een rondje op de bus. (Video: Yoni Heijmans en Robbert Beurse)

Arriva zoekt buschauffeurs: 'Kom een uurtje proefrijden'

Vervoerder Arriva is hard op zoek naar nieuwe buschauffeurs. De vraag om openbaar vervoer stijgt al jaren, terwijl het aantal chauffeurs achterblijft. Tijdens de open dagen die Arriva de komende weken organiseert, mogen geïnteresseerden een rondje in een stadsbus rijden. De vervoerder hoopt dat bezoekers zich na een uurtje proefrijden aanmelden als chauffeur.

Iedereen met een rijbewijs B (standaard personenauto) mag achter het stuur van de lesbus plaatsnemen. Een ervaren instructeur zit naast de leerling en kan zo nodig ingrijpen. “Dit is het mooiste beroep dat er is. Ik doe het niet voor niets al 32 jaar met veel plezier”, vertelt OV-instructeur John Oron.

Muurverf
Op een ontspannen en luchtige manier begeleid Oron de potentiële buschauffeurs. “Ik zie dat ze zenuwachtig zijn, dat is logisch. De bus is breed, maar je hoeft niet precies binnen de lijntjes te blijven. Je mag met de bus best een stukje over de wegenverf heen, maar muurverf daar kun je beter wegblijven”, grapt hij aan het begin van de tocht.

Pensioen
“Als we nu niets doen hebben we straks een groot tekort aan buschauffeurs. Collega’s worden ouder en gaan met pensioen, dus we zeggen: kom een uurtje proefrijden, want we hebben plek voor flink wat nieuwe collega’s”, legt regiodirecteur Annemarie Hoogeveen uit.

Qbuzz
Nieuwe chauffeurs hoeven niet bang te zijn dat ze hun baan na 2024 weer kwijt zijn. “Het klopt dat Arriva dan stopt met het busvervoer in de Leidse regio. Die opdracht is naar Qbuzz gegaan. Maar de chauffeurs gaan dan gewoon mee naar de nieuwe organisatie”, verzekert Hoogeveen.

Op vrijdag 22 september is er weer een open dag bij Arriva in Leiden. In oktober volgen andere locaties van de vervoerder in onze provincie.

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×