Marisa Monsanto vertelt het verhaal van Tula tijdens de voorstelling Biba Tula! van Theater voor Keti Koti. (Foto: Chris de Waard)

Uitvoering Theater voor Keti Koti tijdens rehabilitatie Tula in Den Haag

De voorstelling Biba Tula! van Theater voor Keti Koti, die in Leiden op 18 augustus werd uitgevoerd in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal, is volgende week te zien in Den Haag. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de voorstelling geboekt om de officiële rehabilitatie van Tula luister bij te zetten.

De Curaçaose verzetsstrijder en leider van de grootste opstand tegen slavernij in het Caribisch deel van het Koninkrijk, in 1795, wordt op 3 oktober in Nederland officieel gerehabiliteerd. Dat gebeurt op Curaçao door demissionair Staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen namens de Nederlandse regering, maar het ministerie heeft samen met de gemeente Den Haag ook in de hofstad een rehabilitatieprogramma samengesteld. Dat vindt plaats in het Haagse Theater Korzo. De voorstelling is een eerbetoon aan Tula.

Het hart van de herdenking en rehabilitatie van Tula in Den Haag is de voorstelling Biba Tula! van Theater voor Keti Koti. Daarin vertelt de Leidse Marisa Monsanto het verhaal van Tula. Dat wordt afgewisseld met monologen en spoken word. De vertelling maakt de betekenis voelbaar van Tula voor zijn tijd, en voor onze tijd. Via spoken word wordt het publiek mee teruggenomen naar het jaar 1795. De voorstelling van Theater voor Keti Koti wordt muzikaal ingevuld door de gevierde fluitist Ronald Snijders en zijn ensemble.

Bewustwording
Theater voor Keti Koti is in 2021 opgericht om via cultuur de maatschappelijke bewustwording over het koloniale en slavernijverleden te vergroten. Steeds meer instellingen brengen rond 1 juli een programma over dit thema. Biba Tula! is de eerste eigen productie van Theater voor Keti Koti.

Cultuur Leiden Maatschappij Regio Keti Koti


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×