(Foto: Chris de Waard)

Wijkvereniging wil referendum over ondergronds NS-station

Begin 2024 zou er een referendum gehouden moeten worden over de toekomst van station Leiden Centraal. Dat schrijft de Wijkvereniging Stationsgebied in een brief aan de Leidse gemeenteraad. Met name de vraag of het station in de toekomst geheel onder de grond moet verdwijnen, houdt het wijkbestuur bezig.

Volgens voorzitter Jan Tolsma van de wijkvereniging verandert er in de toekomst zoveel, dat de MIRT-verkenning daarop aangepast zou moeten worden. In dat ‘Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport’, een onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd door het Rijk, is volgens Tolsma geen enkele aandacht voor zaken als een mogelijke krimp van Schiphol en een mogelijk vertrek van Tata Steel uit IJmuiden. Leiden dreigt daardoor volgens de wijkvereniging de verbinding met de veranderende toekomst te missen.

De oplossing is volgens Tolsma en de zijnen een volledig ondergronds station Leiden Centraal. “De vrijkomende ruimte hebben we hard nodig om een echt goede verbinding te maken tussen de binnenstad en het Leiden Bio Science Park.”

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×