Luuk en Mart, twee van de oprichters van stichting We zien mekaar. (Foto: Janna Verwer)

Bijeenkomst over bespreekbaar maken mentale gezondheid

Met elkaar de diepgang opzoeken. Dat is het doel van de bijeenkomst ‘Voorbij de borrelpraat’ die de stichting We zien mekaar op 26 oktober organiseert. “Hoe gaat het écht met je?” is dan de centrale vraag. De oprichters van de stichting willen door middel van dit event bespreekbaar maken dat het ook oké is als het niet goed met je gaat. Iedereen is welkom, van beginnende studenten tot werkende volwassenen.

Luuk en Mart hebben na het verlies van twee vrienden aan zelfdoding, samen met hun vriendengroep, besloten om de stichting ‘We zien mekaar’ op te richten. “In 2016 zijn we onze vriend Ian verloren en in 2022 Martin. Na het verlies van Martin vonden we dat we iets moesten doen, daar kwam de stichting uit voort.” vertelt Mart bij Sleutelstad. Het doel van de stichting is om te laten zien dat meerdere mensen worstelen met hun omgeving en met zichzelf.

In 2022 zijn in ons land 1.315 mannen en 601 vrouwen om het leven gekomen door zelfdoding, meldt 113 Zelfmoordpreventie. “Het is belangrijk dat de omgeving signalen kan oppikken en weet hoe ze er mee om moeten gaan als iemand niet zo lekker in zijn vel zit”, vertelt Mart. “Door het gesprek met elkaar aan te gaan, kan wellicht worden voorkomen dat iemand overlijdt door zelfdoding.”

Het event wordt in samenwerking met E&M talks georganiseerd. Het gesprek start om 20.00 in cultuurcentrum Scheltema Leiden. Aanmelden kan via www.emtalks.nl.

Denk je aan zelfdoding?  Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

Leiden Maatschappij We zien mekaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×