(Foto: Hecht GGD Hollands Midden)

Fietsen voor aandacht mentale gezondheid onder jongeren

De stichting ‘We Zien Mekaar’ organiseert voor de tweede keer de fietstocht ‘Naar ’t Kopje voor het Koppie’. Met de fietstocht wordt aandacht gevraagd voor mentale gezondheid onder jongeren. De fietsroute loopt van Leiden naar het kopje van Bloemendaal en weer terug.

Om de fietstocht meer kracht bij te zetten, slaan Hecht GGD Hollands Midden en de gemeenten op de route de handen ineen. Door middel van een stempeltocht vragen zij gezamenlijk aandacht voor dit onderwerp.

We Zien Mekaar is opgericht door een vriendengroep uit Leiden die in korte tijd twee vrienden verloor aan zelfdoding. Ze worstelden met zichzelf, zonder de ruimte te zien om deze gevoelens te delen, totdat het ze te veel werd. Dit zette de vriendengroep aan het denken: we kunnen over van alles praten, maar bespreken hoe het écht met je gaat blijkt toch moeilijker dan het lijkt. Daarom zet de vriendengroep zich in om de jonge generatie te leren praten over hoe het écht met ze gaat. De fietstocht is één van de vele activiteiten die de stichting organiseert om aandacht voor dit onderwerp te vragen. “We komen 11 mei samen om te fietsen én het gesprek aan te gaan.”

Regionale samenwerking
Hecht GGD Hollands Midden en de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Katwijk, Oegstgeest en Leiden organiseren tijdens de fietstocht op 11 mei aanstaande allerlei activiteiten rondom het thema mentale gezondheid. Elke fietser krijgt bij de start een stempelkaart die afgestempeld moet worden bij de stempelpost van iedere deelnemende gemeente.

Wie wil bijdragen aan dit doel en zelf wil meefietsen, kan zich inschrijven via www.wezienmekaar.nl.

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

Leiden Maatschappij Regio We zien mekaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×