ZZ Leiden legt voor iedere wedstrijd een aparte dekvloer neer. (Video: Jelle Broekstra)

Splinternieuwe sporthal: 'Maar we leggen nog steeds elke week een dekvloer'

Leiden heeft een splinternieuwe topsporthal, spelers en fans genieten van de plek. Maar één probleem is nog hetzelfde als in de oude sporthal: voordat ZZ Leiden een officiële wedstrijd kan spelen moet er een dekvloer over de bestaande vloer worden gelegd.

Het gebruik van een dekvloer is op verzoek van basketbalbond FIBA. “Er staan te veel verschillende lijnen op de vloer. Daarom leggen we een speciale vloer over de bestaande vloer heen waarop alleen basketbal-belijning staat”, legt Dylan Gouwentak namens de club uit.

Gouwentak coördineert de groep van tientallen vrijwilligers die de vloer voor iedere wedstrijd neerlegt en na afloop weer weghaalt. “In het begin deden we er vier uur over, maar we hebben steeds meer ervaring. Dus nu kunnen we het in twee uur”, zegt hij trots.

Zaalhuur
De vrijwilligers hadden liever gezien dat het in de nieuwe sporthal niet meer nodig was om telkens een dekvloer te leggen en op te ruimen. “We betalen voor die uren gewoon zaalhuur, dus het kost best wel wat. Maar ja, er zijn nou eenmaal ook andere gebruikers van de zaal en die hebben hun eigen lijnen natuurlijk ook nodig”, zegt hij begripvol.

Als de vloer eenmaal ligt, zijn Gouwentak en de andere vloerenleggers weer dik tevreden. “Het is een mooie vloer die prachtig over komt op de live streams en voor het publiek. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.” Ook meehelpen? Vrijwilligers kunnen zich via e-mail aanmelden.

Leiden Maatschappij Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×