Een kijkje in het pakhuis van Sintvoorieder1 in Voorburg. (Video: Brigit Disseldorp)

Sintvoorieder1 wil dit jaar 30.000 cadeaus inzamelen voor kinderen uit arme gezinnen

Een op de negen kinderen in de grote steden groeit op in al dan niet verborgen armoede. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeau te krijgen van Sinterklaas op 5 december.

Stichting Sintvoorieder1 verzorgt met haar vrijwilligers pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Hiervoor werkt de stichting samen met lokale omroepen uit het hele land. Enkelen van hen kwamen dinsdag samen om ideeën voor dit jaar uit te wisselen, en om een kijkje te nemen in het pakhuis van de Sint in Voorburg.

Van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november staan de omroepen in het teken van de actieweek Sintvoorieder1. Samen met de luisteraars is het doel dit jaar om 30.000 cadeaus in te zamelen.

In 2022 werd ook al actie gevoerd, maar  met minder omroepen. De eindstand kwam toen uit op 47.459 cadeaus. In Leiden werden toen door Sleutelstad bijna 4.000 cadeaus ingezameld die door de luisteraars werden langs gebracht bij de studio van Sleutelstad aan de Middelstegracht 87A in Leiden. Dat kan dit jaar ook weer.

Niet alleen individuele luisteraars kunnen pakjes langsbrengen. Ook bedrijven of organisaties zoals (sport)verenigingen of politieke partijen kunnen zelf presentjes inzamelen en deze op een moment komen inleveren bij Sleutelstad.

Op de actiepagina Sint voor Ieder1 staat alle informatie.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude SintvoorIeder1


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×