Een kampeerbusje ter illustratie. (Foto: Sleutelstad)

Wethouder North: 'Nooit recht gehad op parkeren campers'

“Leidenaren hebben nooit het recht gehad om recreatieve voertuigen langdurig op de openbare weg te parkeren.” Dit zegt de Leidse wethouder Ashley North als reactie op de ontstane ophef over het voornemen om geparkeerde vakantievoertuigen als campers en busjes van de gemeentelijke parkeerplekken te weren.

“Ik kan mij goed voorstellen dat eigenaren die tot dusverre wel een parkeervergunning kregen teleurgesteld zijn en het gevoel hebben dat ze een gunst of recht ontnomen is. Maar het recht was er nooit. Het was voor de gemeente voorheen lastig te controleren of een voertuig een recreatief voertuig was, maar hier is verandering in gekomen door een aanpassing in het landelijke registratiebeleid”, legt North uit in een brief aan de gemeenteraad.

Koppeling
De wethouder zegt dat hij zich genoodzaakt voelt de regels te handhaven. “Deze zijn door de gemeenteraad vastgesteld en ik kan niet anders dan deze handhaven nu dit mogelijk is.” Dat de wethouder nu kan handhaven en voorheen niet, heeft te maken met een koppeling tussen het systeem van de RDW, de instantie die de registraties van voertuigen bijhoudt,  en dat van de gemeente. Tot begin dit jaar had de gemeente geen informatie over of een voertuig een kampeerwagen was of een personenvoertuig.

Op het besluit van het college ontstond vorige week veel ophef. Eigenaren van kampeerbusjes kondigden aan in te spreken bij de gemeenteraad. Het CDA stelde vragen aan het college over de wijziging.

Leiden Maatschappij Politiek Parkeervergunning campers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×