Voor veel eigenaren is hun busje het enige vervoermiddel dat ze hebben. (Video: Robbert van Cleef)

Camperbusjes krijgen geen parkeervergunning meer

Eigenaren van een camperbusje die in Leiden op straat parkeren, moeten vanaf 1 januari op zoek naar een andere oplossing. Hun parkeervergunning wordt niet verlengd, omdat de gemeente Leiden de schaarse parkeerplaatsen uitsluitend beschikbaar wil maken voor personenauto’s.

De oplossing is volgens wethouder Ashley North eenvoudig. “Registreer je busje bij de RDW als personenauto.” Volgens de wethouder kan dat vrij eenvoudig, omdat een camper aan een hele rits voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen voor een registratie als recreatievoertuig. Dat heeft ermee te maken dat er voor zulke voertuigen vanuit wordt gegaan dat ze slechts een beperkt deel van het jaar in gebruik zijn. Eigenaren betalen daarom veel minder motorrijtuigenbelasting, namelijk 25 procent van het tarief dat voor een personenauto geldt.

North gaat er vanuit dat het daarom voldoende is om aan een enkele voorwaarde niet meer te voldoen, om de registratie te wijzigen. De gemeente heeft dat volgens hem ook gehoord van de RDW. Daarover is nu toch twijfel gerezen en dus heeft de gemeente Leiden nogmaals bij de RDW aan de bel getrokken. Wethouder North laat weten daar morgen of uiterlijk maandag een brief over te sturen aan de gemeenteraad.

Leiden Maatschappij Politiek Parkeervergunning campers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×