Veilingmeester Frank Captein in actie. (Foto: Robbert Beurse)

Veiling met een Missie brengt 31.380 euro op

De 49e editie van de Veiling met een Missie heeft zaterdagavond 31.380 euro opgebracht. Onder het toeziend oog van de notaris werden bijna driehonderd kavels geveild voor het goede doel. De drukbezochte avond in het Muziekcentrum in Zoeterwoude-Dorp werd extra feestelijk dankzij optredens van de Boer Burger Band en Hazeskoor De Vriendschap.

Veel Zoeterwoudenaren stelden producten of diensten voor de veiling beschikbaar. Burgemeester Fred van Trigt deed ook mee en bood en tennisclinic en zijn rode ‘Zoeterwoude is om van te houden’-zwembroek aan. De zwembroek leverde 110 euro op, de tennisclinic was populairder en werd op 310 euro afgehamerd.

Slootbaggeren
Kavel 140 bleek de grootste verrassing. Loonbedrijf van Meurs bood een dagje slootbaggeren aan. Verschillende inwoners van het agrarische gebied ‘De Weipoort’ hadden hier wel oren naar en boden flink tegen elkaar op. Uiteindelijk ging het topstuk weg voor 1.150 euro.

Minder
De totaalopbrengst van de 49e Veiling met een Missie is iets minder dan vorig jaar. Toch kijkt de organisatie tevreden terug. “We hebben weer een hoop geld opgehaald voor de verschillende goede doelen. En dat is waar we het voor doen”, zegt organisator Peter Kortekaas.

Volgend jaar wordt de veiling voor de vijftigste keer georganiseerd. “Ik ga er nog niks over zeggen, maar dat wordt een spektakel”, belooft Kortekaas.

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×