De Leidse raad gaat op werkbezoek in Rotterdam. (Foto: Chris de Waard)

Leidse raadsleden op werkbezoek naar Rotterdam over aanpak drugscriminaliteit

De Leidse burgemeester Peter van der Velden neemt een delegatie van de gemeenteraad mee op werkbezoek naar Rotterdam. De raadsleden gaan daar kijken hoe problemen die met drugsgebruik en -handel gepaard gaan, te lijf worden gegaan. Het voorstel kwam van CDA-duoraadslid Annelies van Vark mede namens de ChristenUnie en werd meteen door de raadscommissieleden omarmd.

Een bezoek aan Tilburg of Breda lijkt op het eerste gezicht logischer, omdat daar dit jaar is gestart met de voorbereidingen van het wietexperiment waar al vele jaren over wordt gesproken. Leiden wilde daar ook aan deelnemen, maar is niet geselecteerd voor de proef.

Dealen
Dat de raad naar Rotterdam gaat en niet naar een van de steden waar het wietexperiment plaats gaat vinden is omdat de Havenstad ook niet is geselecteerd om mee te doen. De raadsleden richten zich dan liever op een stad die net als Leiden moet dealen met de bestaande situatie. Een van de punten waar in Rotterdam veel werk wordt gemaakt is het voeren van campagnes die de schadelijke gevolgen van drugsgebruik, zoals verslavingsproblematiek, belichten.

Burgemeester Van der Velden over de aanpak van drugscriminaliteit.

 

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×