Ter nagedachtenis aan Krijn Schoonderwoerd waren er blokjes kaas, met een kaarsje in het midden. (Foto: Roeland van Wely)

Kritiek op gemeente bij samenkomst en herdenking in de Marekerk

De ontmoetingsmaaltijd van Diaconaal Centrum De Bakkerij leverde voor de aanwezigen mooie gesprekken op tijdens een uitgebreide en grotendeels gezonde maaltijd. In een toespraak toonde diaconaal medewerker Tamara Breton zich kritisch op het Leids college. De compassie in Leiden is soms ver te zoeken volgens haar.

Krijn Schoonderwoerd werd later op de avond herdacht. Ter nagedachtenis aan de overleden vrijwilliger waren er blokjes kaas, met een kaarsje in het midden.

“Leiden scoort slecht op het gebied van sociale cohesie, dus we zouden dit vaker moeten doen”, zegt Tamara Breton. “Het is fantastisch om in de Marekerk ongedwongen tweehonderd mensen te ontvangen.” In haar toespraak refereerde ze aan dakloze asielzoekers uit Ter Apel in Leiden. “In mijn praatje heb ik wat speldenprikken uitgedeeld, omdat de mensen wakker moeten worden geschud, ook bij de gemeente Leiden, om te beseffen wat het betekent om een stad van compassie te zijn.”


Burgemeester Peter van der Velden en Tamara Breton in gesprek met verslaggever Roeland van Wely.

“Ik heb aan een tafel gezeten met bijzondere mensen en fijne gesprekken gevoerd”, aldus burgemeester Peter van der Velden. Hij raadt iedereen aan om ook eens langs te komen bij de ontmoetingsmaaltijd. “Ook mensen die het goed hebben kunnen hier van betekenis zijn. Ik heb goed geluisterd naar Tamara Breton. Maar onze mogelijkheden zijn beperkt, ook in formeel juridische zin. Een groot probleem is het vinden voor voldoende woonruimte voor mensen.”

Aan het eind van de avond werd stilgestaan bij de overleden vrijwilliger van De Bakkerij, Krijn Schoonderwoerd. Er gingen blokjes kaas rond met daarbij brandende kaarsjes. “Ik wist niet waar ik vanavond terecht zou komen, maar het was heel gezellig”, aldus bezoeker Wilbert. “Ik heb leuke ontmoetingen gehad, die ik niet had verwacht. Je kunt over een avond zoals deze lezen, maar je kunt er ook zelf heengaan.”


De ontmoetingsmaaltijd. (Foto’s: De Bakkerij)

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×