Op de voormalige brandweerlocatie aan de Gooimeerlaan worden straks ook Oekraïners opgevangen. (Foto: Louis Smit)

Flexhuisvesting in Merenwijk gaat door, nu met opvang Oekraïners

Dankzij geld van het Rijk kan de huisvesting van bijzondere doelgroepen op de locatie van de oude brandweerkazerne in de Merenwijk toch doorgaan. Een wijziging ten opzichte van eerdere plannen is dat op die plek ook Oekraïense vluchtelingen opgevangen gaan worden.

In mei werd bekend dat het project van circa zeventig tijdelijke woningen voor statushouders en voormalige daklozen op de oude brandweerlocatie niet haalbaar was. De gemeente vroeg het Rijk en de provincie Zuid-Holland vervolgens om hulp.

“Met een nieuwe businesscase is de haalbaarheid van het project nu bewezen, mede dankzij gedeeltelijke bekostiging vanuit het Rijk. Daarover worden komende maanden preciezere afspraken gemaakt. Daarmee kan nu daadwerkelijk een project gestart worden”, zegt persvoorlichter Cora van der Elst.

Zij onderstreept dat het doel nog steeds hetzelfde is: het slopen van de brandweerkazerne en het plaatsen van flexwoningen voor bijzondere doelgroepen. “Een belangrijke wijziging ten opzichte van eerdere plannen is om ook te zorgen voor de opvang van Oekraïense ontheemden in het project”, aldus Van der Elst.

Informatiebijeenkomst
Zij verwacht dat begin 2024 een nieuwe informatiebijeenkomst voor omwonenden en geïnteresseerden wordt gehouden. De plannen voor tijdelijke huisvesting van bijzondere doelgroepen leidden tot discussie binnen de Merenwijk. Er was bezorgdheid over de veiligheid. De wijkvereniging pleitte voor permanente bebouwing omdat tijdelijke volgens haar kapitaalvernietiging is. Op het moment heeft Theater Ins Blau een tijdelijk onderkomen in de brandweerkazerne voor theatermakers.

Advertentie

Economie Leiden Maatschappij Politiek Brandweerlocatie Gooimeerlaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×