Maaike van de Pavoordt.
Maaike van de Pavoordt. (Foto:The Picture Art of Table Tennis)

Scylla kan stunt tegen landskampioen niet herhalen

Het vrouwenteam van Scylla is er niet in geslaagd om landskampioen VTV opnieuw te verslaan. De zeer verrassende uitoverwinning van eind september zat er nu geen moment in. De ploeg uit Nieuwegein was eenvoudigweg beter en won verdiend, al had er zeker meer in gezeten dan de uiteindelijke 2-5 nederlaag.

Beide ploegen traden niet in hun sterkste opstelling aan. Dat was ook geen noodzaak in deze wedstrijd omdat beide teams toch al verzekerd zijn van de play-offs. Alleen het thuisvoordeel daarin stond eigenlijk op het spel. Bij Scylla ontbraken om uiteenlopende redenen Fang Ning Chen Chen, Evelien Hengstman en Marie Depuydt. VTV trad aan zonder topspeelster Li Dong en ook Chana van der Venne ontbrak.

De twee Leidse punten werden binnengesleept door Esmee van Marwijk en Maaike van de Pavoordt. Het team van Scylla werd compleet gemaakt door de talentvolle 15-jarige Jitte de Klerk, die sterk speelde maar haar wedstrijden niet won.

Door de 2-5 nederlaag is voor Scylla eigenlijk al duidelijk dat het op de derde plaats gaat eindigen. In de halve finales van de play-offs wacht dan een uitwedstrijd bij de nummer twee van de eindstand en grote kans dat VTV dan opnieuw de tegenstander is. Eerst wacht aanstaande zaterdag om 15.00 uur echter nog de laatste thuiswedstrijd van dit jaar tegen titelfavoriet Dozy Den Helder.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×