De Lammebrug wordt vervangen voor een breder en hoger exemplaar en de Europaweg krijgt twee keer twee rijstroken. (Foto: Chris de Waard)

Boskalis wint aanbesteding verbreding Europaweg

De aanbesteding van het derde en laatste onderdeel van de aanleg van de Rijnlandroute is gewonnen door Boskalis. De aannemer heeft de beste papieren voor de verbreding van de Europaweg (N206) tussen de Lammebrug en de aansluiting met de A4. Ook het verhogen en verbreden van de Lammebrug en het vervangen van de Trekvlietbrug horen bij het project. Het gaat om een zogeheten ‘voornemen tot gunning’.

Bij de aanbesteding werden in de zogenoemde selectiefase eerst drie aannemers geselecteerd op basis van zaken als veilig bouwen. Uit deze drie is nu Boskalis naar voren gekomen om de klus daadwerkelijk te klaren. Naast prijs speelde daarbij ook plannen voor het minimaliseren van verkeershinder, het minimaliseren van hinder voor de omgeving, duurzaamheid en inpassing een rol.

Een visualisatie van het Lammenschansplein, de Lammebrug en de Europaweg. (Afbeelding: PZH)

De N206 Europaweg krijgt in iedere rijrichting twee rijstroken. Ook het Lammenschansplein gaat op de schop. De Lammebrug en de Trekvlietbrug worden vervangen. De Lammebrug blijft beweegbaar en wordt breder en 2,5 meter hoger. Hierdoor hoeft deze brug in de toekomst minder vaak open voor schepen. De Trekvlietbrug wordt vervangen door een vaste brug.

De voorgenomen gunning is volgens de provincie een belangrijke mijlpaal in het aanbestedingstraject dat in februari dit jaar van start ging. “Met het voornemen tot gunning van het werk aan Boskalis is de gunning nog niet helemaal definitief. De komende twintig dagen heeft de niet-gekozen partij de gelegenheid om bezwaar te maken. Deze periode loopt wat langer door in verband met de kerstperiode. Na het aflopen van die ‘rechtsbeschermingstermijn’ vindt de definitieve gunning aan Boskalis plaats.

Leiden Maatschappij Politiek Regio RijnlandRoute


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×