Jetteke Bolten is onderscheiden tijdens de oudejaarsbijeenkomst van de gemeente Oegstgeest. (Foto: Jan Frensen)

Jetteke Bolten krijgt erepenning Oegstgeest

Voorzitter Jetteke Bolten van het Cultuurfonds Oegstgeest  heeft maandag uit handen van burgemeester Emile Jaensch de erepenning van de gemeente Oegstgeest gekregen. Bolten krijgt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de cultuur in Oegstgeest. Hiernaast kreeg ze ook de Gouden K opgespeld.

Bolten was van 1990 tot en met 2007 directeur van museum de Lakenhal in Leiden en is vanaf 2013 betrokken bij het Cultuurfonds Oegstgeest. Als voorzitter spande ze zich onder meer in voor het beeld Hercules Rhijngeestus.

Jetteke Bolten in gesprek met verslaggever Rudo Slappendel over het ontvangen van de Gouden K en de Erepenning.

De Gouden K is een landelijke onderscheiding die jaarlijks aan tien mensen gegeven wordt die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor de beeldende kunst. Dat Bolten de Gouden K kreeg, wist ze al wat langer, maar dat ze ook een erepenning zou krijgen was voor haar een verrassing. “Het is heel leuk om op deze manier waardering te krijgen”, zegt ze.

Neerleggen
De erepenning komt niet op een gek moment. Na tien jaar zal Bolten later dit jaar het voorzitterschap van het cultuurfonds neerleggen. De gemeente had al langer het plan om haar een erepenning te geven zegt burgemeester Emile Jaensch. “Na tien jaar inzet voor het cultuurfonds was dit een goed moment.”

De erepenning van Oegstgeest is een onderscheiding voor mensen en organisaties die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de Oegstgeester samenleving. Op de lijst van ontvangers staan onder andere oud-burgemeesters, sportverenigingen, vrijwilligers en ambtenaren. Sinds het ontstaan van de prijs in 1949 is deze aan minder dan honderd Oegstgeestenaren uitgereikt.

Cultuur Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×