De opening met schaar en lint. (Foto's: Roeland Van Wely)

C&A Leiden opent feestelijk in voormalig V&D-pand

Met het doorknippen van een lint, feestelijke muziek en gratis koffie is zaterdagochtend de nieuwe winkel van C&A geopend op de begane grond van het voormalig V&D-pand aan de Aalmarkt. Dat roept bij zowel personeel als klanten positieve herinneringen op. C&A wordt wel passend gevonden voor het pand.

“Het is natuurlijk een mooie historische plek, en daar zijn we blij mee”, vertelt Mieke van Groningen van C&A. “Wij zullen op de begane grond blijven, de rest van het gebouw wordt met oog voor het historische verder smaakvol ingericht door de eigenaar van het pand, Alexander van Nimwegen.”


Met het doorknippen van een lint is de nieuwe lokatie officieel in gebruik genomen.

Herinneringen
De winkel van C&A is deels tijdelijk ingericht, omdat het concern zo snel mogelijk weer open wilde in Leiden. En dat konden toegestroomde klanten waarderen. “Ik ben superblij dat de C&A hier nu zit”, glundert Joyce. “Ik ben hier in Leiden geboren en met mijn ouders kwam ik al in het oude V&D-gebouw. Voor mij past C&A hier uitstekend vanwege de laagdrempeligheid van de presentatie van de collectie.”

Sommige mensen lopen al lang rond in het gebouw aan de Aalmarkt. “Dit is mijn laatste jaar bij C&A en dan ga ik met pensioen”, vertelt verkoopster Hilde van Dam. “Ik heb eerder 38 jaar bij V&D gewerkt en daarna 2,5 jaar bij Hudson Bay. Het is zo veranderd in al die jaren. De nieuwe winkel van C&A is mooi geworden, maar wel apart om hier weer terug te komen bij V&D.”

Cultuur Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×