Het geld voor de regeling was beschikbaar na een voorstel van de Partij voor de Dieren. (Foto: Chris de Waard)

Cadeaukaarten voor minima om dierenarts te betalen zijn op

De Leidse regeling voor inwoners met een bijstandsuitkering en een huisdier is een succes. De gemeente Leiden had december vorig jaar voor 300 mensen een cadeaukaart van 200 euro beschikbaar gesteld om daarmee de kosten van de dierenarts te betalen. De vraag naar de kaarten overtreft het aanbod, want de cadeaukaarten zijn namelijk nu al op.

Dierenkliniek Moens in Leiden is een van de deelnemende dierenartspraktijken. De dierenartskliniek laat weten dat tientallen mensen al gebruik hebben gemaakt van de cadeaukaart om de kosten van een bezoek te betalen. Omdat de cadeaukaarten op zijn, is er inmiddels al een kleine wachtlijst ontstaan. Als de aangevraagde cadeaukaart binnen drie maanden niet wordt gebruikt, dan is de kaart niet meer geldig. De eerstvolgende aanvrager op de wachtlijst ontvangt dan de cadeaukaart.

Het succes van de kaart betekent waarschijnlijk dat een aantal mensen die voor de regeling in aanmerking komen, er geen gebruik van kunnen maken. De gemeente had namelijk in een eerder stadium al laten weten maar een klein budget voor de regeling te hebben, te weten 75.000 euro, waarvan 15.000 euro bestemd was voor de uitvoeringskosten.

Welzijn
Het geld voor de regeling was beschikbaar gekomen door een voorstel van de Partij voor de Dieren. De partij vond dat gebrek aan financiële middelen voor gezinnen in armoede niet mag leiden tot uit- of afstel van een bezoek aan de dierenarts. “Huisdieren hebben een positieve invloed op het welzijn van hun metgezellen. Huisdieren zorgen voor meer sociale contacten en ondersteuning bij stress. Ook kunnen huisdieren helpen om een sociaal isolement tegen te gaan”, aldus de partij.

Economie Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×