(Foto's: Sleutelstad)

Ongeruste boeren in actie bij A4 in Leiderdorp

“Wat je ziet is een voorbode van wat er komen gaat als de politiek en framende organisaties door blijven gaan op de weg die ze nu zijn ingeslagen.” Dat zegt de Leidse melkveehouder Wilbert van der Post als we hem vragen wat de boeren met hun tractoren doen op het terrein bij McDonalds, KFC en La Place langs de A4 in Leiderdorp.

De boeren vragen actie voor de penibele situatie waarin ze verkeren. “De politiek wil dat wij groen doen, maar dat gaat niet als je rood staat”, zegt Van der Post. “Onze opbrengstprijzen dalen en onze kosten blijven stijgen. De aangekondigde maatregelen zullen voor een nog verdere kostprijsverhoging zorgen.”

De actievoerende boeren in Leiderdorp komen voornamelijk uit de omgeving van Woubrugge en Ter Aar. Naar verwachting sluiten ook boeren uit onder andere Voorschoten en Zoeterwoude zich aan bij hun actievoerende collega’s.

Of ze op het terrein blijven met hun landbouwvoertuigen of ook de regio intrekken wil Van der Post niet zeggen. “Maar het zou zo maar een lang nachtje kunnen worden.”

Leiderdorp Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×