Voorzitter Jaap van Meijgaarden vertelt over de werkzaamheden die vrijwilligers zoal uitvoeren. (Foto: Hannelie Pretorius)

Dierenambulance altijd op zoek naar extra vrijwilligers

De Dierenambulance regio Leiden draait voor een groot deel op vrijwilligers. In totaal zijn er al ruim honderd actief, maar toch is dat nog niet genoeg. Wat houdt vrijwilligerswerk doen bij deze organisatie nu eigenlijk in? “De dierenambulance haalt niet dieren op, maar verzorgt ze zo nodig ook. Naast de ambulancedienst is er ook een vogelopvang”, legt voorzitter Jaap van Meijgaarden uit.

De dierenambulance redt veel dieren. Bijvoorbeeld verkeersslachtoffers en brengt die zo nodig naar een dierenarts. Ook worden wilde dieren opgevangen tot ze weer vrijgelaten kunnen worden. “En elk dier moet anders verzorgd worden”, vertelt Van Meijgaarden. “Het ene dier moet met de hand gevoerd worden, terwijl je een ander dier alleen maar in een hok hoeft te zetten en eten te geven. “Die zorgen verder wel voor zichzelf.” Er worden momenteel vooral mensen gezocht als centralist. Dit zijn de vrijwilligers die de binnenkomende telefoontjes opnemen. “Maar als je je aanmeldt als vrijwilliger kan je allerlei verschillende dingen doen. Mee op de ambulance bijvoorbeeld.”

Hannelie Pretorius in gesprek met voorzitter Jaap van Meijgaarden van de Dierenambulance en Vogelasiel regio Leiden over vrijwilligerswerk bij de organisatie.

Aanmelden
Wie interesse heeft om vrijwilligerswerk te doen bij de Dierenambulance regio Leiden kan op de website van de organisatie meer informatie vinden over de werkzaamheden. Ook krijgen nieuwe vrijwilligers eerst een cursus waarin onder andere wordt uitgelegd hoe je met de verschillende dier moet omgaan. Vooral in de zomer zijn er meer vrijwilligers nodig. Om bij de dierenambulance vrijwilligerswerk te doen, moet je achttien jaar of ouder zijn. En op ambulance te werken moet je uiteraard een rijbewijs hebben.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×