Verschonen luier in couveuse. (Foto: PR)

5.000 bezoekers bij open dag Alrijne Ziekenhuis

Ongeveer 5.000 mensen, vooral ouders met kleine kinderen, maakten zaterdag gebruik van de eerste open dag in vijf jaar van het Alrijne Ziekenhuis Leiden. De sfeer was vrolijk ondanks de soms lange rijen bijvoorbeeld voor de operatiekamer. Voor de kleine kinderen was het vooral een doe-festijn, waar ze lekker creatief bezig konden zijn met het opereren van een paprika of het vervangen van luiers van een pop in een couveuse.

De kleine kinderen snelden na binnenkomst meestal eerst naar de poppendokter om hun favoriete knuffel te laten onderzoeken door een echte dokter. Of het nu ging om een zere voet of een pijnlijke oog van de knuffelgiraf of konijn, de arts wist meteen een foto te tonen en verband aan te brengen. Maar hij of zij liet daarna het geven van een prik over aan het kind zelf. Enthousiast meldden de meeste kinderen vervolgens een nieuw medisch probleem.

Druk
Ruim 330 personeelsleden en 20 vrijwilligers stonden klaar op de meer dan 40 afdelingen om bezoekers over vrijwel alle aspecten van het leven in het ziekenhuis te vertellen. Wat verraste was, hoe alle afdelingen een gevarieerd programma hadden samengesteld. Op de ene afdeling liep de bezoeker door een opgeblazen darm, op de echoscopie werd weer een demonstratie gegeven met behulp van een vis in een vissenkom en op de revalidatieafdeling werden kinderen competitief in een rolstoel tijdens de rolstoelenrace.

De open dag van het Alrijne Ziekenhuis Leiden, dat ondanks de naamswijziging in 2015 bij veel Leidenaren nog steeds bekend staat als ‘Diaconessenhuis’, was een groot succes, maar het is even afwachten wanneer de volgende is, want de organisatie ervan is een hele onderneming. Zo zullen de schoonmakers zondag nog even flink aan de slag moeten om de operatiekamer hygiënisch veilig af te leveren voor maandag.

Bezoek aan opblaasbare darm. (Foto: PR)

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×