Het clubgebouw aan de Voorschoterweg dat nu nog wordt gedeeld door Postduivenvereniging De Blauwkras en de Leidse Dartvereniging. (Foto: Chris de Waard)

Nog veel zorgen bij omwonenden rond invulling Vlietzone

Twaalf insprekers kwamen afgelopen week langs bij de Leidse raadscommissie Werk & Middelen om de raadsleden deelgenoot te maken van de bezwaren die ze hebben tegen het voornemen van de gemeente om in de Vlietzone een nieuwe gemeentewerf te vestigen.

Onder hen bewoners van de Vlietweg die nu al veel overlast ervaren van de verschillende drukke wegen rond hun woningen en ook van de nieuwe ijshal de Vliet. “Op het dak staan grote condensatoren dag en nacht te brommen”, zegt een van hen. “En dat is dus op vijftig meter van onze woningen.”

Ook zien de overburen op tegen de drukte die aan de overkant van het water steeds verder toeneemt. “Bij zo’n gemeentewerf rijden natuurlijk ook de hele dag vrachtwagens achteruit. Met bijbehorende piepgeluiden”, zegt Charlotte Icke die namens de Wijkvereniging Vlietpoort en Buurtberaad Vlietweg haar zorgen kwam uiten. De Bewonersvereniging Zuidwest 100 kwam vragen of er geen wandel- en fietsbrug over de Vliet kan komen, zodat er een mooi groen rondje via het Delftse Jaagpad kan worden gewandeld vanuit de wijk.

https://soundcloud.com/sleutelstad/2024-03-14-willem-van-de-wijngaard-en-gijs-van-der-blom-over-huisvesting-vlietzone

Twee andere insprekers zijn al gevestigd in het gebied. Voorzitter Willem van de Wingaard van Postduivenvereniging De Blauwkras kwam nogmaals pleiten voor het behoud van hun clubgebouw aan de Voorschoterweg. Dat staat naast het openlucht zwembad De Vliet en wordt sinds enkele jaren gedeeld met de Leidse Dartvereniging. De gemeente ziet graag dat De Blauwkras gaat samenwonen met de Leiden Road Runners Club die nu nog hun gebouw hebben op het terrein waar de gemeentewerf komt.

“Maar voor ons alle drie is onvoldoende ruimte”, vrezen de postduivenvereniging en de dartvereniging. “Tenzij ze er bij de nieuwbouw een verdieping op zetten. Dan kan de LRRC mooi gebruik maken van die eerste verdieping.” De LRRC is overigens wel blij met de nieuwe plek die de gemeente hen heeft toebedacht.

Leiden Maatschappij Politiek vlietzone


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×