Het gaat om zeventig procent sociale huurwoningen. (Afbeelding: De Sleutels)

Nieuwbouw Willem de Zwijgerlaan in Leiden in april van start

Woningcorporatie De Sleutels heeft een overeenkomst gesloten met aannemer Ballast Nedam over de nieuwbouw van 157 woningen aan de Willem de Zwijgerlaan. De bouw gaat in april van start.

Het gaat om zeventig procent sociale huurwoningen. Dertig procent van de woningen wordt middenhuur. Op deze plek stonden eerst ook al woningen van De Sleutels, maar deze werden vorig jaar gesloopt. De woningen hadden te maken met vocht, tocht, kou en schimmel. Ook bleek er veel sprake te zijn van stank en herrie. Dit alles bleek niet voldoende aangepakt te kunnen worden door renovatie, daarom werd er besloten tot sloop.

Parkeren
In aanloop naar de nieuwbouw was er veel te doen over het aantal parkeerplaatsen dat aangelegd gaat worden bij de nieuwe woongebouwen. Alleen voor de bewoners van de duurdere vrije sectorwoningen bleek er ruimte voor een parkeerplaats. Voor de auto’s van bewoners van de 112 sociale huurwoningen is geen plek. Deze bewoners krijgen dan ook geen parkeervergunning. Dit tot ontevredenheid van verschillende politieke partijen, die overigens uiteindelijk toch voor de plannen stemden.

Als alles volgens plan gaat worden de laatste woningen in het plan eind 2025 opgeleverd.

Leiden Maatschappij Nieuwbouw Willem de Zwijgerlaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×