Bij het ongeluk botsten in alle vroegte een passagierstrein en een vrachttrein op een bouwkraan. (Foto: Robbert Beurse)

Onderzoek treinongeluk Voorschoten bijna afgerond

Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar het treinongeluk bij station Voorschoten vorig jaar, is naar verwachting medio mei gereed. Het eindrapport van het onderzoek bevindt zich in een afrondende fase, meldt de OVV woensdag.

Bij het ongeluk op 4 april vorig jaar botsten in alle vroegte een passagierstrein en een vrachttrein op een bouwkraan die voor werkzaamheden op het spoor stond. Daarbij viel één dode. In de trein zaten vijftig mensen, negentien van hen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Na het treinongeluk startten meerdere instanties een onderzoek, waaronder de OVV, een onafhankelijke organisatie. Vlak na het onderzoek deden onderzoekers al een eerste verkenning. Bijna een jaar later staan de definitieve conclusies van de raad over de toedracht van het ongeluk dus bijna op papier.

Er loopt ook een strafrechtelijk onderzoek naar het ongeluk. Dat is na zo’n groot ongeluk standaard, liet een woordvoerder van de politie eerder weten. “Er heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden. We willen dan ook weten of er zich strafbare feiten hebben voorgedaan.” Over de conclusies van dit strafrechtelijke onderzoek is op dit moment nog niets bekend.

112 Sleutelstad Maatschappij Voorschoten Treinongeluk bij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×