De Golden Earring tijdens een fandag in Zoeterwoude. (Foto: Familie Van der Geest)

Nieuwe datum voor fanconcert De Earring & ik: 30 september 2024

Het fanconcert De Earring & ik dat de Leidse documentairemaker Yaël Vinckx organiseert ter ere van de Haagse rockband Golden Earring gaat alsnog door. De nieuwe datum is 30 september 2024. Eerder was Vinckx genoodzaakt om het concert, waarbij duizend muzikanten een eerbetoon aan de band gaan brengen, uit te stellen.

Het optreden komt ruim anderhalf jaar nadat Vinckx haar plannen voor een afscheidsmoment van haar favoriete band bekendmaakte. “De zoektocht naar de muzikanten verliep voorspoedig en Rotterdam Ahoy stelt haar concertzaal beschikbaar. Maar de organisatie van een dergelijk concert bleek groter en duurder dan gedacht waardoor ik moest besluiten om de concertdatum meerdere keren op te schuiven. Het was gewoon niet haalbaar”, legt Vinckx uit.

Eerbetoon
Met wat hulp lijkt nu niets meer in de weg van het concert te staan. “Op maandag 30 september gaat het gebeuren. Duizend rockers, ondersteund door Nederlandse artiesten, brengen een muzikaal eerbetoon aan Nederlands oudste en favoriete rockband in Rotterdam Ahoy”, zegt Vinckx.

ALS
De gitarist van de Golden Earring, George Kooymans, lijdt aan de ziekte ALS. Toen hij, als gevolg van ALS, geen muziek meer kon maken betekende dit het einde van de band. Een afscheidsconcert heeft de Golden Earring nooit gegeven.

De kaartverkoop voor De Earring & ik start op vrijdag 12 april. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting ALS Nederland.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×