25 activisten Extinction Rebellion Leiden aangehouden

De politie heeft tussen de middag zo’n 25 demonstranten van Extinction Rebellion Leiden aangehouden bij een wegblokkade voor de het pand van de ING aan de Schuttersveld in Leiden.

De burgemeester besloot de niet aangekondigde demonstratie vanmorgen toe te staan, maar bepaalde dat dit op de stoep bij het pand mocht en niet op de weg. Slechts een handje vol demonstranten gaf daar gehoor aan.

Nadat de meeste demonstranten weigerden om de rijbaan vrij te maken, werd de politie ingeschakeld om te aan te houden. De Technische Eenheid moest eraan te pas komen om enkele demonstranten los te maken die zich met kettingen aan elkaar vast hadden gemaakt. Ook had een demonstrant een voet vastgelijmd aan het wegdek. Met cola werd de lijm opgelost.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×