Coby van Tongeren is conciërge van het jaar. (Foto: Jan Frensen)

Coby van Tongeren conciërge van het jaar in Oegstgeest

Oegstgeest heeft, na vijf jaar, weer een conciërge van het jaar. Een driekoppige jury benoemde Coby van Tongeren van het Rijnlands Lyceum als de allerbeste van het dorp. Dit werd vrijdag onder luid gejuich bekend gemaakt op het plein van de school. Van Tongeren werd met een smoes het schoolplein opgeleid. “Ik had dit niet verwacht”, zei ze dan ook verbaasd.

De verkiezing wordt op meerdere plaatsen in het land georganiseerd door D66, waaronder in het naastgelegen Leiden. De winnaar van vorig jaar uit die plaats, Ton Sloos, nam plaats in de jury van de verkiezing in Oegstgeest en werd daarbij bijgestaan door senator Paul van Meenen en de Oegstgeester onderwijswethouder Tim van Tongeren, die weliswaar een achternaam deelt met de winnaar, maar die zich haastte om te zeggen dat er geen familieband is.

Door de jury wordt Van Tongeren, die al veertig jaar op het Rijnlands Lyceum werkt, geroemd om het hart dat ze toont voor haar werk. Niet alleen doet ze alle gebruikelijke taken van een conciërge uitstekend aldus de jury, ook is ze een vertrouwenspersoon, maakt ze heerlijke broodjes en staat ze altijd voor iedereen klaar. “Coby is echt geweldig”, zegt rector Erica van Langen. “Ze is er echt altijd, ook ’s nachts.” Dat Coby een geliefd onderdeel van de school is blijkt direct na afloop van de prijs. Leerlingen omhelzen haar en feliciteren haar vol enthousiasme.

Pensioen
De prijs had niet op een beter moment kunnen komen. Aan het einde van het schooljaar gaat de winnaar namelijk met pensioen. Haar opvolger heeft grote schoenen te vullen aldus rector Van Langen. “Maar gelukkig is ze niet de enige conciërge op onze school. De anderen zijn ook fantastisch.”

Gemeenteraadslid Lydie Vellema is initiatiefnemer van de wedstrijd in Oegstgeest en stelde haar mailbox open voor inzendingen. “We hebben brieven, tekeningen en filmpjes ontvangen”, zegt Vellema. “Zowel van leerlingen als docenten en directeuren.”

Jurylid Paul van Meenen zegt dat de keuze bij veel van deze wedstrijden lastig is maar dat Van Tongeren er bovenuit sprong. “Iedereen is gek op haar, en ik ben nu ook al gek op haar”, zegt hij. De jury was unaniem, niet alleen in de nummer één, maar ook nummer twee en drie. Marjolein van den Berg van de Gevers-Deutz Terweeschool werd tweede en Jamal Khata van de Leo Kannerschool werd nummer drie. Alle winnaars hebben een bloemetje en een bokaal ontvangen.

Maatschappij Oegstgeest Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×