Het Valkenburgse Meer. (Foto: Chris de Waard)

Ook CDA Oegstgeest is tegen windmolens bij Valkenburgse Meer

De plannen van de Provincie Zuid-Holland om windmolens te bouwen rond het Valkenburgse Meer stuitten nu ook op weerstand binnen de gemeenteraad van Oegstgeest. Al eerder spraken bewoners en ondernemers van Leiden en Katwijk zich negatief uit over de komst van windmolens naar die plek.

CDA raadslid Tobias van der Hoeven legt uit waarom zijn partij de plannen niet ziet zitten. “Het idee om hier windmolens neer te zetten is inmiddels tien jaar oud. Toen was het misschien een goed idee, maar in de huidige tijd zeggen we: laat dit nou een groen gebied blijven”, zegt hij.

Recreëren
De Christendemocraten roepen het college van Oegstgeest op om bij de provincie te protesteren tegen de plannen. “Het is Katwijks grondgebied. Maar ook veel van onze inwoners komen hier. Een meerderheid in de gemeenteraad vindt dat dit gebied een plek moet zijn waar mensen kunnen recreëren”, zegt hij.

Welke invloed een negatief signaal vanuit Oegstgeest heeft op de plannen van de provincie zal in de komende tijd blijken.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×